Voor mij staat de verbinding tussen lichaam en geest centraal. Het lichaam is het instrument waarmee je communiceert, beweegt en voelt. Je gedachten hebben er een grote invloed op. Vaak zijn we gewend om meer naar het hoofd te luisteren dan naar lichaamssignalen. Hoe is dat voor jou? 

De lichaamsgerichte trainingen die ik geef bieden krachtige processen, instrumenten en oefeningen om dit te leren.

Ik geeft de volgende trainingen:

Stress is momenteel oorzaak nr.1 betreft ziekte en verzuim. Daarom hebben wij, Aaltsje Wester en ik, onze jarenlange ervaring en kwaliteit als trainer en coach gebundeld en hebben we de maatwerk training ‘van Stress naar Flow’ ontwikkelt.

Deze 2-daagse training gaat over het legen van je hoofd, het openen van je hart en het ontmoeten van je lijf. Hierdoor kan er nog meer verbinding en harmonie ontstaan tussen hoofd, hart en lijf. Daardoor kan de levensenergie meer stromen en de levenslust toenemen, waardoor het gevoel van meer eenheid en heelheid kan ontstaan.

We krijgen steeds meer te maken met veranderingen. Dit kan in de persoonlijke situatie zijn, zoals bij (echt)scheiding, relatie, verhuizing, gezondheid en verlies van een dierbaar iemand. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn in de werksituatie door het kiezen van andere baan, een fusie, wijziging van functie of werkplek, reorganisatie en ontslag.

We drukken ons uit op verschillende manieren. Dat doen we met woorden, geluiden en vooral door onze lichaamstaal. Zoals ieder mens zijn eigen levensverhaal en karakter heeft, zo heeft elk lichaam dat ook.

Beter ademen zorgt voor meer energie, een betere stofwisseling en grotere vitaliteit. Adem is dus een krachtige hulpbron. Door beter en meer te ademen kun je je ontdoen van oude energie en je opladen met nieuwe energie zodat je je beter en levenslustiger voelt. Je krijgt meer inspiratie.

Workshops op zondagmorgen met wisselende thema's.

Data en thema's:

19 januari : Yoga vormen

In deze workshop beoefenen we verschillende vormen van yoga, Hatha- Yin- en Kundalini yoga, om de verschillende effecten van deze drie vormen te ervaren.

* Hatha yoga is een vooral fysieke yoga vorm die voor grootste deel bestaat uit lichaamshoudingen en adem technieken bedoelt om te onthaasten, stress te verminderen en kracht, souplesse en welbevinden te vergroten.

* Yin yoga zijn houdingen die je langer passief vasthoudt om toegang te krijgen tot de diepe lagen van spanning in het lichaam . Stilte, overgave  en vrede zijn woorden die horen bij deze yoga.

* Kundalini yoga focust zich op het wakker maken van energiestromen. Het is een traditionele dynamische yoga vorm met specifieke oefeningen om levensenergie te vergroten.

8 maart: Yoga en TRE oefeningen

Deze workshop bestaat uit 2 facetten namelijk: Yoga asana’s en stressreducerende (TRE) oefeningen. Dit stimuleert het loslaten & verminderen van stress en lichaamsspanning, zodat je je lichter en blijer voelt.

5 april: Adem & Inspiratie

Beter ademen zorgt voor meer energie, een betere stofwisseling en grotere vitaliteit. Adem is dus een krachtige hulpbron. Door beter en meer te ademen kun je je ontdoen van oude energie en je opladen met nieuwe energie zodat je je beter en levenslustiger voelt. Je krijgt meer inspiratie.

17 mei: Heartfulness

In deze workshop doen we Yoga en andere lichaamsgerichte oefeningen om de energie van je hart meer te openen. Dit geeft meer liefde en vreugde zodat je nog meer kunt leven vanuit je hart.

Volg je hart, want dat klopt!!

7 juni: Body- & Mindfulness

Deze ochtend doen we aandacht-, concentratie & bewegingsoefeningen en meditaties om ruimte te maken in het hoofd, meer te landen in het lijf, te genieten van het Nu en meer bewust en verbonden te leven.  

Programma:

10.00-10.30 inloop thee/ koffie

10.30-12.30 thema workshop 

Prijs: € 45,– inclusief thee/koffie/lekkers

Je kunt je per workshop opgeven.

Bij opgave tegelijk van 3 of meerdere workshops geldt een korting van 10%. 

Locatie: Yoga studio Binprogress

              Kleverparkweg 70 zw.

              Haarlem

Opgave en InfoDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel:06 44110081